More than 40 years publishing art, culture and nature books for family reading.

Estudi Mediterrània

Estudi Mediterrània–Escoltem els nens

Cada any, el premi Pilarín Bayés de contes escrits per nens i nenes compta amb la participació de milers d’alumnes de les més de 2.300 escoles de primària de Catalunya.

Com a conseqüència d’aquesta multitudinària participació, a l’Editorial Mediterrània rebem una immensa quantitat de relats escrits pels infants que tracten sobre el tema proposat en cada convocatòria.

L’any 2012 vam decidir incloure una novetat en el premi Pilarín Bayés: la figura d’un expert sobre el tema de cada edició, amb l’objectiu principal de realitzar un anàlisi dels contes rebuts que ens permeti conèixer quines són les vivències dels nens i nenes. Totes les conclusions extretes queden editades en un llibre que forma part de la col·lecció “Estudi Mediterrània–Escoltem els nens”.

La primera persona en col·laborar amb aquest projecte va ser el filòsof i pedagog Gregorio Luri. En la novena edició del premi (2012), amb el tema “valors per superar la crisi”, en Gregorio va llegir tots els contes participants i va realitzar un estudi sobre la visió dels més petits respecte la situació de crisi del moment.

PortadaEstudiMediterrania1Descarrega’t Valors per superar la crisi

Pel desè premi Pilarín Bayés el tema proposat ha sigut “saber guanyar, saber perdre” i hem tingut l’oportunitat de comptar amb la participació del Grup de Recerca en Educació Física, de la Universitat de Vic, per realitzar aquesta tasca analítica de les experiències i les opinions dels nens i nenes sobre el món de l’esport.

A partir dels més de 2.300 contes rebuts, el GREF ha extret les conclusions sobre els valors que els nens creuen que imperen en el món de l’esport: solidaritat, acceptació, respecte, treball en equip i alegria, entre altres.

Cob_Estudi_2013_petitaDescarrega’t Valors de l’esport

 

RECENTLY VIEWED 0