Més de 40 anys publicant llibres d’art, cultura i natura per llegir en família.

Posted in

Fra Valentí Serra de Manresa

Posted in

(Manresa 1959) és religiós caputxí i sacerdot. Des de la seva condició d’historiador i d’arxiver ha publicat nombrosos llibres i articles sobre la projecció pastoral i la irradiació cultural dels framenors caputxins. Col·laborador científic de la Facultat de Teologia de Catalunya i corresponsal a Barcelona de la Revue d’Histoire Ecclésiastique (Universitat de Lovaina), en l’actualitat col·labora també com a redactor del cèlebre calendari religiós, popular, astronòmic i agrari de Fra Ramon, l’Ermità dels Pirineus (d’aparició ininterrompuda des del 1875) i té, alhora, el programa setmanal Remeis d’un Frare a Ràdio Estel i la secció Tradicions remeieres al setmanari Catalunya Cristiana.

A partir de l’any 2009 ha centrat la seva investigació en l’estudi i la divulgació de la cultura popular en temes diversos com ara el pessebrisme, la cuina caputxina, l’horticultura i jardineria conventuals i, sobretot, l’anàlisi de les aportacions dels frares caputxins a la tradició remeiera que ha presentat en un conjunt de llibres publicats per l’Editorial Mediterrània: Cuina caputxina (2010), Els caputxins i les herbes remeieres (2011, 4 edicions), Pócimas de capuchino (2013) i Hortalisses i flors remeieres (2014, 2 edicions), on es recuperen textos antics útils en els nostres dies i de gran interès per la cultura ecològica, transcrits de manuscrits inèdits.

Inicia una sessió
Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our política de privadesa.

Password Recovery

Heu perdut la contrasenya? Introduïu el nom d'usuari o l'adreça electrònica. Rebreu un enllaç per correu electrònic que us permetrà crear una contrasenya nova.

VIST RECENTMENT 0