Més de 40 anys publicant llibres d’art, cultura i natura per llegir en família.

Estudi Mediterrània

Estudi Mediterrània–Escoltem els nens

Cada any, el premi Pilarín Bayés de contes escrits per nens i nenes compta amb la participació de milers d’alumnes de les més de 2.300 escoles de primària de Catalunya.

Com a conseqüència d’aquesta multitudinària participació, a l’Editorial Mediterrània rebem una immensa quantitat de relats escrits pels infants que tracten sobre el tema proposat en cada convocatòria.

L’any 2012 vam decidir incloure una novetat en el premi Pilarín Bayés: la figura d’un expert sobre el tema de cada edició, amb l’objectiu principal de realitzar un anàlisi dels contes rebuts que ens permeti conèixer quines són les vivències dels nens i nenes. Totes les conclusions extretes queden editades en un llibre que forma part de la col·lecció “Estudi Mediterrània–Escoltem els nens”.

 

3r Estudi Mediterrània

El tercer Estudi mediterrània extret de la participació en l’Onzé Premi Pilarín Bayés l’ha dut a terme el Grup d’investigació en Infermeria, Educació i Societat (GIEES) del Campus Docent Sant Joan de Déu a partir dels més de mil contes escrits per al certamen.

Es tracta d’una anàlisi sobre com els infants entenen la malaltia i aprenen a conviure-hi; “la família, l’amistat, l’amor i la generositat” són els principals valors sobre els quals els nens han bastit els seus contes.

 

2n Estudi Mediterrània

Pel desè premi Pilarín Bayés el tema proposat va ser “saber guanyar, saber perdre” i vam tenir l’oportunitat de comptar amb la participació del Grup de Recerca en Educació Física, de la Universitat de Vic, per realitzar ls tasca analítica de les experiències i les opinions dels nens i nenes sobre el món de l’esport.

A partir dels més de 2.300 contes rebuts, el GREF  va extreure les conclusions sobre els valors que els nens creuen que imperen en el món de l’esport: solidaritat, acceptació, respecte, treball en equip i alegria, entre altres.

1r Estudi Mediterrània

La primera persona en col·laborar amb aquest projecte va ser el filòsof i pedagog Gregorio Luri. En la novena edició del premi (2012), amb el tema “valors per superar la crisi”, en Gregorio va llegir tots els contes participants i va realitzar un estudi sobre la visió dels més petits respecte la situació de crisi del moment.

 

VIST RECENTMENT 0