Més de 40 anys publicant llibres d’art, cultura i natura per llegir en família.

Premi Pilarín Bayés 2014

Contes de Malalties

11a edició (2014)

Malalties amb què conviure: les malalties de llarga durada és el tema proposat per a la onzena edició del Premi Pilarín Bayés de contes escrits per nens i nenes, que convoca Editorial Mediterrània i l’Obra Social de Sant Joan de Déu, adreçat a escolars d’educació primària de Catalunya.

Les bases del concurs ja s’han fet arribar a més de 2.300 escoles d’arreu de Catalunya. La data límit d’entrega dels contes és el dia 11 de febrer del 2014 i el veredicte del jurat es farà públic, com en edicions anteriors, el 23 d’abril, diada de Sant Jordi. Al final del mes de maig tindrà lloc la festa del lliurament de premis.

L’Obra Social de l’Hospital Sant Joan de Déu, nou convocant del premi

L’Obra Social de Sant Joan de Déu, s’incorpora com a convocant del Premi Pilarín Bayés de contes escrits per nens i nenes, juntament amb Editorial Mediterrània, en aquesta onzena edició, a més també tindrà representació pròpia al jurat del guardó.

El canvi d’orientació que ha experimentat el premi en les dues últimes edicions, passant de ser eminentment literari a reflectir també els valors de les temàtiques proposades, ha suscitat l’interès de l’Obra Social que cercava comptar amb un guardó que lligues perfectament amb el seu esperit solidari i sanitari.

La figura de l’expert

Com en les dues edicions anteriors, aquest any el premi tornarà a comptar amb la figura de l’expert en el tema  que ajudarà a analitzar les experiències dels nens i nenes en relació a les malalties de llarga durada i que serà proposat per l’Obra Social de Sant Joan de Déu. Així doncs, els contes del premi es converteixen en una eina d’anàlisi sociològica del tema que plantegem des del punt de vista dels infants de primària.

Les conclusions que s’extreguin dels contes s’editaran en un llibret, l’Estudi Mediterrània, que també estarà disponible en format digital.

Contes de malalties és el recull dels quinze relats guanyadors. Tots els contes es basen en el tema proposat per aquesta edició: “Malalties amb què conviure”. A més, per primera vegada en la col·lecció, el llibre ha estat editat amb la tipografia Anna. El jurat va escollir els relats entre 1.080 contes de malalties escrits per alumnes de 120 escoles de tot Catalunya i és un bon testimoni sobre com viuen i entenen els infants les malalties de llarga durada.

VIST RECENTMENT 0