Més de 40 anys publicant llibres d’art, cultura i natura per llegir en família.

Posted in

‘Petites històries’, un referent en la difusió de la cultura catalana

Posted in

Autors i lectors de totes les edats de les ‘Petites històries’ il·lustrades per Pilarín Bayés han celebrat aquest dissabte, 30 de novembre, els 30 anys de la col·lecció. Ha estat en un acte presidit pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i que ha esdevingut un homenatge a la tasca feta per Pilarín Bayés, qui entre molts altres treballs ha il·lustrat amb rigor els 285 títols de Petites històries; la col·lecció de llibres de cultura per a infants més extensa a Catalunya. La festa ha tingut lloc a Servei Estació, l’únic establiment que disposa de tots els llibres de la col·lecció.

La gran diversitat de temes tractats i d’autors, la difusió internacional i els dibuixos de la Pilarín Bayés són trets caraterístics de la col·lecció Petites històries, ha apuntat Eduard Fornés, impulsor de la col·lecció i autor del primer títol, la Petita història de Dalí, editada el 1983.

Des d’aleshores escriptors, artistes, ciutats, entitats i tradicions, entre d’altres, han estat protagonistes d’una col·lecció que ja compta amb 285 títols, alguns traduïts fins a nou idiomes i amb milions de lectors, sempre editats per Editorial Mediterrània. Tal com ha recordat la directora de l’Editorial, Mònica Estruch, la col·lecció és un “clar referent pedagògic” que ha sabut explicar “qui som arreu del món”, ja que amb els seus llibres difon entre els més petits el patrimoni i la cultura catalana.

Nens amb Petites Històries

La celebració ha reunit els autors de les Petites històries i els seus lectors, un col·lectiu format per nens i nenes, però també pels seus pares i avis, que van ser els primers lectors de la col·lecció. En aquest sentit, Pilarín Bayés ha destacat la importància de la col·lecció per difondre entre els més petits el patrimoni i la cultura catalana i ha agraït al conseller de Cultura, Ferran Mascarell, que hagi presidit l’acte.

La festa s’ha celebrat a Servei Estació, l’únic establiment que ven tota la col·lecció de les Petites històries, ja que “tenim vocació de tenir coses que no es poden trobar enlloc”, com ha explicat el seu director general, Climent Verdaguer.

Aquí trobareu les imatges de l’acte.

VIST RECENTMENT 0