Més de 40 anys publicant llibres d’art, cultura i natura per llegir en família.

Posted in

30 anys de Petites històries de Pilarín Bayés

Posted in

La col·lecció de literatura infantil i juvenil, d’Editorial Mediterrània, compta amb 285 títols, alguns traduïts fins a nou idiomes

Servei Estació, l’únic establiment que ven la col·lecció completa, acollirà una festa en homenatge a la il·lustradora

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, presidirà l’acte, que reunirà autors dels llibres, col·leccionistes i lectors de tres generacions

Fa 30 anys que es va publicar el primer llibre de la col·lecció de literatura infantil i juvenil Petites històries, il·lustrada per Pilarín Bayés. Avui dia compta ja amb quasi 300 títols publicats. Amb motiu de l’aniversari Editorial Mediterrània i Servei Estació reuniran autors, col·leccionistes i lectors de les Petites històries, que ja formen part de tres generacions diferents, per homenatjar la tasca feta per Pilarín Bayés. L’acte, presidit pel conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, se celebrarà el 30 de novembre a Servei Estació, l’únic establiment que disposa de tots els llibres de la col·lecció.

Una festa que reunirà tres generacions de lectors

L’acte de celebració dels 30 anys de les Petites històries tindrà lloc el proper 30 de novembre a les 11.00h del matí a Servei Estació. Serà presidit pel conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, i hi seran convidats els autors de les Petites històries i els seus lectors, un col·lectiu format per nens i nenes, però també pels seus pares i avis, que van ser els primers lectors de la col·lecció.

La festa, oberta al públic però amb aforament limitat, serà al pati exterior del seu establiment al carrer Aragó de Barcelona, amb vistes a la façanes del darrere de la Casa Batlló i la Casa Ametller.

Servei Estació és l’únic establiment que ven tota la col·lecció de les Petites històries. A la primera planta té habilitat un espai amb més de 150 títols dels més de 280 que té la col·lecció, i amb les novetats que es van editant, a disposició de tothom. A més, just a l’entrada, disposa d’un expositor amb aquells títols més sol·licitats i les darreres edicions.


La col·lecció de llibres de cultura per a infants

El 1983 Pilarín Bayés va il·lustrar la primera Petita història, sobre Salvador Dalí. Des d’aleshores escriptors, artistes, ciutats, entitats i tradicions, entre d’altres, han estat protagonistes d’una col·lecció que ja compta amb 285 títols, alguns traduïts fins a nou idiomes i amb milions de lectors, sempre editats per Editorial Mediterrània.

Escrites de manera rigorosa i amb il·lustracions molt detallistes i documentades de Pilarin Bayés, les Petites Històries han esdevingut la col·lecció de llibres de cultura per a infants més extensa a Catalunya. Els seus contes permeten explicar d’una manera amena als més petits de casa nostra i d’arreu del món qui som, com som i d’on venim.

VIST RECENTMENT 0