Més de 40 anys publicant llibres d’art, cultura i natura per llegir en família.

Premi Pilarín Bayés

Visita la pàgina web del Premi Pilarín Bayés on trobaràs la informació més actualitzada del concurs d’aquest any.

Premi Pilarín Bayés
de contes escrits per nens i nenes

L’octubre de 2003, emmarcat dins de la commemoració del vint-i-cinquè aniversari de l’Editorial Mediterrània, va començar l’aventura del Premi Pilarín Bayés de contes escrits per nens i nenes. Avui en dia és un concurs completament consolidat en el que cada any rebem més de 2.500 contes, els llegim, seleccionem els millors, anunciem els guanyadors el dia de Sant Jordi per TV3 i fem una gran festa a on entreguem el llibre final  il·lustrat per la Pilarín Bayés i escrit pels nostres escriptors del futur.

Els principals objectius del premi Pilarín Bayés són fomentar la lectura i apropar els llibres als infants, estimular la seva imaginació i la seva creació literària, i fer-los reflexionar i treballar sobre un tema concret.

Els contes rebuts es classifiquen en tres categories segons les edats dels nens:

  • Cicle inicial: els nens de 6 a 8 anys presenten un sol conte per classe que és el fruit de la feina feta a l’aula amb el/la mestre sobre el tema proposat.
  • Cicle mitjà: els estudiants de 8 a 10 anys presenten un relat per nen
  • Cicle superior: els alumnes de 10 a 12 anys escriuen contes individuals.

 

De cada cicle resulten 5 contes guanyadors. La comunicació del veredicte del jurat es fa sempre el 23 d’abril, dia de Sant Jordi. D’altra banda, la festa del lliurament de premis es du a terme en diferents localitats de Catalunya a on estan convidades totes les escoles guanyadores a passar un dia d’activitats, diversió, espectacles i acompanyats d’una de les il·lustradores més estimades i admirades del nostre país, la Pilarín Bayés.

El premi per als guardonats consisteix, a més d’un lot de llibres per a l’escola, en la publicació per part de l’editorial de tots els contes premiats en un llibre il·lustrat per la mateixa Pilarín Bayés: una recompensa que il·lusiona i esperona els nens i les nenes.

VIST RECENTMENT 0