Més de 40 anys publicant llibres d’art, cultura i natura per llegir en família.

S’entreguen els guardons del 10è Premi Pilarín Bayés

L’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya va acollir l’acte d’entrega dels guardons del 10è Premi Pilarín Bayés de contes escrits per nens i nenes, que en 2013 s’ha dedicat als valors en l’esport “saber guanyar, saber perdre”.

400 escolars en l’acte d’entrega del 10è Premi Pilarín Bayés de contes escrits per nens i nenes dedicat als valors de l’esport.

L’acte va comptar amb la participació de 400 alumnes, representant les 15 escoles de primària premiades, que es van emocionar amb la presència de la presidenta del jurat, Pilarín Bayés, que va explicar que en un món tan competitiu com el de l’esport cal saber respectar al rival. Tot plegat, mentre dibuixava un corredor amb una torxa. Bayés va estar acompanyada a la taula per la Directora General d’Educació Infantil i Primària, Alba Espot, que va destacar el paper dels mestres en l’èxit d’aquest certamen literati, que s’ha convertit en tot un esdeveniment per a les escoles que fan de cada edició una excusa per parlar i fer tallers sobre la temàtica proposada.

D’altre banda, Cati Lecumberri, professora de la Facultat d’Educació de la UVic, va parlar en nom de l’equip de professionals autors de l’Estudi Mediterrània que acompanya el llibre recull de contes guanyadors Contes d’esport: saber guanyar, saber perdre. Tot explicant un conte, va destacar els valors que es poden treballar fent sport i va explicar, sorpresa, que pels infants hi ha més esports que no pas el sempre omnipresent “futbol”. A més, també va fer palès que l’esport, en l’àmbit escolar, és una eina molt útil per socialitzar i educar en un àmbit menys restringit que el d’una aula. Finalment, Mònica Estruch, directora d’editorial Mediterrània, es va mostrar molt satisfeta de la participació i l’acollida del premi en la seva desena edició. Cal destacar que al 2013 s’ha assolit el rècord absolut d’escoles participants i de contes rebuts.

En total més de 9.000 escolars s’han implicat en el premi.
VIST RECENTMENT 0