Més de 40 anys publicant llibres d’art, cultura i natura per llegir en família.

La celebració de l’Onzè Premi Pilarín Bayés

El lliurament de guardons de l’Onzè Premi Pilarín Bayés de contes escrits per nens i nenes, que convoca Editorial Mediterrània i l’Obra Social de Sant Joan de Déu ha tingut lloc aquest dimecres al migdia a l’Auditori Sant Joan de Déu, amb l’assistència de 300 persones, entre elles alumnes d’arreu de Catalunya.

El premi més destacat per als guanyadors del Premi Pilarín Bayés és la publicació dels 15 relats escollits pel jurat en un llibre il·lustrat per Pilarín Bayés i editat per Editorial Mediterrània. Durant l’acte s’ha donat a conèixer el llibre d’aquesta edició, titulat Contes de malalties i editat amb la tipografia Anna; dissenyada per Anna Vives, una noia amb síndrome de Down.

Contes de malalties

El tema proposat per escriure els contes per a l’onzena edició del Premi Pilarín Bayés ha estat Malalties amb què conviure, les malalties de llarga durada i hi han participat 120 escoles amb un total de 1.080 contes.

Els guanyadors són alumnes d’entre 6 i 12 anys d’escoles d’Olot, Girona, Alpicat, Balaguer, Lleida, Sant Cugat del Vallès, Sabadell, Molins de Rei, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Coloma de Cervelló, Viladecans i Barcelona.

Els seus relats són un bon testimoni sobre com viuen i entenen els infants les malalties de llarga durada.

Premi-Pilarín-Bayés

Conviure amb la malaltia.

Durant l’acte també s’ha donat a conèixer l‘Estudi Mediterrània, que s’elabora cada any en paral·lel al Premi. Enguany l’ha dut a terme el Grup d’investigació en Infermeria, Educació i Societat (GIEES) del Campus Docent Sant Joan de Déu a partir dels més de mil contes escrits per al certamen.

Es tracta d’una anàlisi sobre com els infants entenen la malaltia i aprenen a conviure-hi; “la família, l’amistat, l’amor i la generositat” són els principals valors sobre els quals els nens han bastit els seus contes.

El presentadorr del programa Info K de TVC, Jordi Gil, ha conduït l’acte. Hi han intervingut Pilarín Bayés, presidenta del Jurat, qui ha fet dos dibuixos en directe sobre les malalties; Alba Espot, directora general d’Educació Infantil i Primària de la Generalitat de Catalunya; Mònica Estruch, directora d’Editorial Mediterrània, i Oriol Bota, director de l’Obra Social de Sant Joan de Déu.

L’entrega de premis ha estat amenitzada per l’animador infantil Roger Canals i els pallassos d’hospital Pallapupas.

Uns 150 alumnes assistents a l’acte han participat després del lliurament de guardons en diversos tallers al recinte de l’Hospital Sant Joan de Déu perquè els infants coneguin de primera mà com es treballa amb la malaltia crònica des de diferents àmbits. Algunes de les activitats han estat sobre teràpia amb gossos, artteràpia o jocs amb avis.

Imatges de l’acte aquí.

VIST RECENTMENT 0